Česta pitanja

Naslovna / Česta pitanja

1
2
3
4
Izaberi restoran
Izaberi jelo
Upiši adresu
Pošalji narudžbu

Šta je GoodFood?

GoodFood.ba je web servis za naručivanje hrane putem interneta. Mi direktno povezujemo restorane sa krajnjim korisnicima, tj. onima koji hranu naručuju. Restorani primaju narudžbe direktno sa našeg portala i restorani dostavljaju hranu na Vašu adresu. Cijene i jelovnici su isti kao u restoranima! 

Gdje mogu pronaći broj telefona nekog restorana, prije nego naručim?

Mi smo internet firma, koja egzistira od narudžbi koje budu izvršene preko naše web-stranice. Zbog toga nismo u mogućnosti da vam dajemo brojeve telefona restorana, prije nego što izvršite narudžbu. Međutim, odmah poslije naručivanja šaljemo vam mail, koji potvrđuje vašu narudžbu, i u njemu se nalazi i broj telefona tog restorana. 

Nemam povjerenja u internet i radije bih naručio telefonom, da li je to moguće?

Najlakši način da se naruči jelo preko GoodFood.ba je da se naruči direktno preko naše web- stranice. Nemate razloga za strah, pošto se koristimo zadnjom tehnologijom, da bismo vam ponudili informacije i držali vaše informacije sigurne.

Procedura našeg web servisa osigurava da nijedna narudžba ne nestane između narucivanja i isporuke na određenu adresu. Na osnovu svih navedenih stvari, mozete sigurno narucivati preko GoodFood.ba stranice. Mi ćemo se svakako potruditi da vaše internet narudžbe sigurno stignu do restorana.

Na koji način ću naručiti hranu?

Ne morate biti registrovani korisnik da biste naručili hranu. Ako niste sigurni kako da naručite jelo preko GoodFood.ba pogledajte video uputstvo sa detaljnim prikazom svih koraka naručivanja. 

Kako ću znati da je restoran primio moju narudžbu?

Nakon što ste naručili hranu Vaša narudžba se trenutno šalje restoranu. Restoran će potvrditi Vašu narudžbu i na vašem monitoru će se prikazati da je narudžba potvrđena i proslijeđena. Ova potvrda može trajati i do 4 minute.

Može li se desiti da restoran nije primio moju narudžbu ili da nema nekog jela koje je naručeno?

Nakon što se narudžba pošalje, GoodFood.ba provjeravada li je Vaša narudžba uredno prihvaćena. U slučaju bilo kakve izmjene ili nemogućnosti dostavljanja narudžbe, GoodFood.ba ća vas obavijestiti u roku od 10 minuta o izmjenama.

Postoji li minimalna narudžba?

Da, svaki restoran određuje iznos minimalne narudžbe, ako je ima. Informaciju o minimalnoj narudžbi možete vidjeti u samoj listi restorana i u dijelu iznad jelovnika, gdje je tačno napisano koja je to cijene ispod koje restoran ne dostavlja.

Koliko traje dostava hrane?

Zavisno od toga gdje se nalazite i šta ste naručili, restoran će dostaviti hranu što je moguće prije. Svaki restoran ima prosječno vrijeme dostave, a taj podatak možete vidjeti u infu o restoranu.

Što ako želim otkazati svoju narudžbu ili je izmjeniti?

Nakon što ste poslali svoju narudžbu restoran će Vas kontaktirati ako je to potrebno. Ako se predomislite ili želite napraviti izmjenu u narudžbi, možete pozvati restoran na broj koji se pokaže u notifikaciji ili u e-mailu koji Vam pošaljemo.

Koji je način plaćanja narudžbe?

Trenutno postoji samo opcija plaćanja po dostavi. Hranu plaćate dostavljaču kada Vam isporuči jelo.

Mogu li naručivati s dvije različite adrese?

Da! S vašim accountom možete naručivati s jedne, dvije ili više adresa (npr. iz doma, s posla,...). Jedna adresa vam je uvijek primarna, a drugu određujete u zadnjem koraku narudžbe u polju "Kontakt informacije za dostavu".

Mogu li promjeniti svoje kontakt podatke i lozinku?

Da, nakon logiranja svoje kontakt podatke možete izmjeniti na stranici Moj GoodFood konto.

Na koji način mogu ocjenjivati i komentirati restorane?

Ocjenjivanje i komentiranje restorana je vrlo jednostavno. Da biste komentirali i ocjenjivali restorane morate biti registrovan korisnik. Ne možete ocjenjivati i komentarisati restoran ukoliko niste naručili hranu iz istog. Nakon što odaberete restoran koji želite i naručite hranu iz istog možete komentirati, kliknite na link „ocjeni restoran“. Ocjene su od 1 do 10, pri čemu je 10 najbolja ocjena.

Vaš komentar ne smije sadržavati uvredljiv i neprikladan jezik. Sve komentare pregledavaju administratori. Svi nepristojni komentari bit će uklonjeni.

Imam problem prilikom naručivanja?

Prvi korak, uradite refresh sajta. Drugi korak, očistite povijest na pretraživaču (browser). Ukoliko i dalje imate isti problem kontaktirajte nas putem opcije Online chat u donjem desnom uglu ili nas pozovite na broj 061 085 004.

Ne radimo do daljnjeg. Hvala na razumijevanju!